Compania
Compania Digital Just Tax a apărut ca urmare a necesității combaterii unui fenomen socialmente negativ atât pentru justițiabili cât și pentru cei ce fac parte din diversele profesii juridice (magistrați, avocați, executori judecătorești, notari), respectiv imposibilitatea achitării într-o manieră simplă și rapidă a diverselor taxe judiciare de timbru.
Misiunea
Toți cei ce muncim în cadrul companiei noastre vedem acest proiect drept unul axat pe accesul la justiție, acces ce ar trebui să fie facil de realizat pentru toți – cunoscători și profani.
Viziunea
Viziunea noastră presupune oferirea posibilității oricărui cetățean de a își achita taxele ori sumele datorate în procesul judiciar fără a trebui să stea la cozi, fără conflicte la ghișee și fără a își pierde jumătate din zi realizând un procedeu eminamente simplu și rapid în orice alt domeniu, mai puțin justiția. Mai mult, în contextul actualei pandemii de COVID-19 ce zguduie din temelii întreaga planetă, credem că e cu atât mai important să încercăm să conlucrăm toți cei din peisajul judiciar autohton – profesioniști, instituții și companii pentru a oferi soluții practice și benefice, pentru a ne proteja pe noi toți, și anume: posibilitatea de a plăti taxa judiciară de timbru online.
Serviciile oferite au fost create într-o așa manieră încât să respecte toate cerințele legale prevăzute de legislația specială din domeniu, respectiv Legea nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comerțul electronic și OUG nr. 34/2014 privind drepturilor consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.
Cu privire la plata taxelor judiciare în regim online, serviciul a fost conceput pentru a permite plata într-un interval de aproximativ 10 minute, prin algoritmi selectați a priori. Utilizatorul petrece 5 minute pe platformă, completează datele solicitate, iar în mod automat, contul corespunzător pentru plată este selectat, iar plata este realizată. Cu privire la înregistrarea dovezii achitării taxei, aceasta se transmite automat, la un interval relativ scurt de timp prin e-mail la instanța competentă și la utilizator alături de documentația aferentă - astfel cum solicită art. 1504 C.Civ.
De ce e comisionul 10, 15, ori 20 de lei?
Având un model de business axat pe comisionare, credem că e esențial să explicăm de ce solicităm plata unei anumite sume de către clientul final, având în vedere serviciul oferit. Acest lucru e cu atât mai relevant din moment ce misiunea noastră e să facilităm accesul la justiție.
Ideea de bază și implicit modelul nostru de business implică că doar o mică parte din comisionul perceput reprezintă profitul companiei, în timp ce marea parte din prețul serviciului reprezintă comisioanele percepute de bănci pentru a realiza transferul către contul indicat de prevederile legale.